Για να συντηρήσουμε αλεύρι για πολύ καιρό μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε μεταλλικά δοχεία τυριού, στο επάνω μέρος θα βάλουμε χοντρό αλάτι και θα το κλείσουμε πολύ καλά. Μπορούμε να το σφραγίσουμε με κερί, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Για το σιτάρι μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε μεταλλικά δοχεία όπως το αλεύρι και αντί για αλάτι να βάλουμε κομμάτια ασβέστη μέσα σε τούλι. Αν δεν βρίσκουμε σβησμένο ασβέστη μπορούμε να πάρουμε ασβέστη σε υγρή μορφή και να τον αφήσουμε να στεγνώσει. Το καπάκι θα το κλείσουμε καλά και θα το σφραγίσουμε με κερί. Ο ασβέστης έχει την ιδιότητα να τραβάει την υγρασία και να μην αφήνει να εκκολάπτουν αυγά εντόμων.
Πηγή:www.peliti.gr
Για το σιτάρι μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε μεταλλικά δοχεία όπως το αλεύρι και αντί για αλάτι να βάλουμε κομμάτια ασβέστη μέσα σε τούλι. Αν δεν βρίσκουμε σβησμένο ασβέστη μπορούμε να πάρουμε ασβέστη σε υγρή μορφή και να τον αφήσουμε να στεγνώσει. Το καπάκι θα το κλείσουμε καλά και θα το σφραγίσουμε με κερί. Ο ασβέστης έχει την ιδιότητα να τραβάει την υγρασία και να μην αφήνει να εκκολάπτουν αυγά εντόμων.
Πηγή:www.peliti.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου