Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εμπόριο Ελπίδας

Πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό ,ακούγονται διάφορες προτάσεις από δήθεν ''ειδικούς'', για την επιστροφή στο χωριό ,για τις δήθεν νέες καλλιέργειες με σαλιγκάρια,ιπποφαές,ρόδια,γκοντζι μπέρι,καθώς και ότι κατέβη στο μυαλό του κάθε επιτήδειου,που θέλει να τα οικονομήσει πουλώντας ελπίδα,πατώντας πάνω στην άγνοια  και την απελπισία που έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Οι σειρήνες που απευθύνονται πάνω στον κάθε απελπισμένο Οδυσσέα, έρχονται από παντού, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις,έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.Ξαφνικά γεμίσαμε εταιρείες που κάνουν ξεναγήσεις και σεμινάρια για να μας δείξουν πως θα καλλιεργούμε το κάθε τι.  Ο σκοπός ένας: να βρούνε κορόιδα,να τους πάρουν ότι οικονομίες  έχουν. Αν δεν έχουν οικονομίες ας μην ανησυχούν, η τράπεζα θα φροντίσει για όλα: αγορά σπιτιού στο χωριό , στήσιμο της αγροτικής επιχείρησης ,'' θα σε βάλουμε και σε πρόγραμμα επιδότησης'' και πάει λέγοντας.
Τα πράγματα όμως δεν  είναι έτσι. Ο καθένας που έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση,είτε γιατί απολύθηκε από τη δουλειά του είτε γιατί έκλεισε το μαγαζί του,μάλλον κουβαλάει χρέη και δεν χρειάζεται καινούργια στην πλάτη του. Δεν λέω πως όλα αυτά που λένε ότι είναι λάθος. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Προσπαθήστε  να είστε νηφάλιοι. Ψάξτε καλά και αξιολογήστε με ηρεμία αυτά που σας υπόσχονται: ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ. Διασταυρώστε ξανά και ξανά τις πληροφορίες που ακούτε. Μην ξανοίγεστε οικονομικά ,οι καιροί δεν είναι για πολλά-πολλά ανοίγματα και δεν φαίνεται στον ορίζοντα τίποτα το καλό για αρκετά χρόνια.Αν έχετε κάποια κτήματα στο χωριό αξιοποιήστε τα με σύνεση.Μην τα υποθηκεύσετε για κανένα λόγο.Οι καλλιέργειες που θα κάνετε να μην είναι πολυέξοδες για να μπορείτε να τα βγάζετε πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου